Fit voor leren – dag 7

K1-7
K1

K1-7a

K2-7
K2

K2-7a

K3-7
K3

K3-7a

Fit voor leren – kleuters

Beste sporters,

Vanaf vandaag zal ik elke dag (voor de middag) 3 bewegingsoefeningen posten voor de jongsten onder ons. Deze oefeningen komen uit de bodymapmethode die ook gebruikt wordt bij het Ketnet-programma Biba & Loeba. Tijdens de sportlessen deden we deze oefeningen echter al een vijftal jaar voor Biba & Loeba op tv kwamen. 😉

Onze kinderen bewegen minder dan vroeger, ze leven meer in een digitale tweedimensionele wereld die niet sterk uitdaagt om te bewegen. Maar aangezien beweging kinderen doet ontwikkelen, sterk en weerbaar maakt, is het een must om beweging aan te moedigen op een speelse manier.

(meer info: https://www.bodymap.be/biba-loeba/)

De oefeningen zijn laagdrempelig en kunnen zonder veel speciaal materiaal, gewoon binnen of in de tuin uitgevoerd worden. Materiaal kan meestal ook makkelijk door iets anders vervangen worden. Een deel van de oefeningen herkennen de kleuters misschien nog vanuit de lessen.

De eerste oefening is steeds op niveau eerste kleuterklas, de tweede op niveau tweede kleuterklas en de derde logischerwijs op niveau derde kleuterklas. Oudere kinderen kunnen ze natuurlijk ook altijd uitvoeren.

Veel plezier!!!

Meester Bart

K1-1
K1
K1-1a
K1
K2-1
K2
K2-1a
K2
K3-1
K3
K3-1a
K3
IMG_20200328_094755
Bronvermelding